Sóbarlang

Napjainkban rengeteg ember él és dolgozik, rendkívül szennyezett levegőjű városi környezetben. A környezet ilyen állapota miatt egyre több ember szenved az olyan légúti problémáktól, mint a légcsőhurut, asztma és más betegségek. A környezeti szennyezések közül sok, a légutakra és a bőrre gyakorolt káros hatásával idézi elő a megbetegedést. A fentieken kívül a városi környezet, az emberek számára, stresszes körülmények közötti életet és munkát is jelent (megnövekedett mennyiségű, intenzív, fény-, zaj- és kommunikációs ingerhatások). Az így létrejött pszichikai megterhelés, végső soron, szervezetünk erőinek csökkenéséhez vezet és hatással van az immunrendszerre is. A pszichés gyengeség, később, pszichoszomatikus rendellenességek oka lehet.

A sóbarlang működése

A szabályozott sóaeroszolos terápia, lehetővé teszi a - földalatti természetes sóbarlangokkal pontosan megegyező - optimális és folyamatosan szabályozott mikroklíma létrehozását. A sóbarlangi mikroklímára az 50% relatív páratartalomnál kisebb nedvességtartalmú (szárazabb) levegő, az abban lebegő 2-10 mg/mł koncentrációban megtalálható, 0,2-5 μm-ig terjedő nagyságú, 6-10 nanoCoulomb/mł, negatív töltéssel bíró sórészecskék a jellemzők. A só terápiával biztosítható a levegőben eloszlott száraz só gyógyító koncentrációja, így az maximális hatékonysággal bír. Ezt több, megfelelően ellenőrzött, klinikai vizsgálat bebizonyította, azokban az országokban, ahol ezt a módszert először gyógyászati terápiaként vezették be.

Kik használhatják?

A Sóbarlangot azok vehetik igénybe, akik számára megengedett a szauna használata. A Sóbarlangot használhatják a terhes anyák és a pacemakert viselők is.

Kik nem használhatják?

A Sóbarlangot nem használhatják akut (heveny), influenzás, súlyos megfázásos, súlyos légúti- és tüdőbetegek, a súlyos magasvérnyomás-betegségben, a krónikus vesebetegségben és -veseelégtelenségben, a súlyos szívbetegségben, a rákos megbetegedésekben szenvedők, a nem teljes tüdővel élők, ill. a maradandó tüdőkárosodást szenvedettek.

A Sóbarlang igénybevételét nem javasoljuk két évnél fiatalabb gyermekeknek.

Hogyan használjuk?

A sóterápiás kezelés a sóbarlangban, gyermekek és felnőttek részére, félig ülő helyzetben 40 percig tart.

Információk

Hőmérséklet: 30°C
Páratartalom: 90-95%
Benntartózkodás: 2-3 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 40 perc

Ugrás az oldal tetejére