Mire jó a babaúszás?

  • Jótékony hatással van az idegrendszer, a mozgáskoordináció, a logikai készség, a beszédkészség fejlődésére
  • Megerősödik az immunrendszer
  • Elmélyíti a szülő-gyermek közötti kapcsolatot
  • Szocializációs közeggel fejlődik a baba kommunikációja, hamar megismeri a környező világot

Miért éppen Kalovits-módszer?

A Program egy nevelési módszer, tudatosan felépített játékrendszere segítséget nyújt a családi kötődések elmélyítéséhez, a gyermekek testi-lelki fejlődéséhez, közelebb visz bennünket gyermekünk megismeréséhez.

Kiknek ajánljuk?

Az uszodai foglalkozásokat 3 hónapos kortól javasoljuk, ekkorra erősödik meg a baba immunrendszere annyira, hogy nyílt fürdőbe is vihetjük. Felső korhatár nincs. Az ún. búvárreflex ugyan 4-6 hónapos kor után valószínűleg elmúlik, de a családi vízi foglalkozások alkalmával ennek nincs túl nagy jelentősége. A Kalovits-módszer célja ugyanis nem a babák edzése, víz alá „nyomogatása”, ezért a 8-10 hónapos, vagy akár idősebb babák és szüleik is örömmel vesznek részt vízi játékainkon.

Foglalkozásaink

A foglalkozások 45 percesek, babamasszázzsal és –tornával kezdődnek, utána megbeszéljük az adott napi teendőket, azt, hogy mit tudunk már, és hogyan haladunk tovább. Minden babának más a fejlődési ritmusa, kedve, hangulata, úgyhogy nem várhatjuk el, hogy mintegy sípszóra, együtt, egyformán csináljanak mindent! A megbeszélést zuhanyzás követi, majd a csoportos vízi játékok következnek. Ezután foglalkozunk külön a családokkal is, hiszen mindenhol más-más segíteni való akad. A babákat nem vesszük ki a szülők kezéből, mert úgy érezzük, jogtalan és helytelen lenne a szülő-gyermek kapcsolat harmóniájába idegenként betolakodni.

Beiratkozás előtt szükség lesz

  • orvosi igazolásra a baba részéről
  • úszópelenkára
  • biciklis kisnadrágra - fürdőnkben a foglalkozások előtt 1000,- Ft-ért beszerezhető
  • fürdőlepedőre és a szülőknek szokásos uszodai felszerelésre

Egészségügyi okok miatt kérjük az anyukákat minden esetben a tampon használatára.

Néhány jó tanács

Az uszoda látogatására már az otthoni fürdetésnél fel lehet készíteni a babákat. Otthon lehetőleg a nagykádas fürdetést részesítsük előnyben. A víz hőmérséklete kb. 31 - 32 °C-os legyen, melynek fokozatos eléréséhez alkalmazható az úgynevezett “hidegfolt technika”. Ez abból áll, hogy ültessük a babát a fürdőkádba, a lehető legtávolabb a vízcsaptól! Nyissuk ki a hidegvizes csapot és kb. 5-8 másodpercen keresztül engedjünk vizet a kádba. A csapot elzárva a csap alatt keletkezett és szinte egy területen maradt hidegvíz foltba lassan húzzuk bele a gyereket. Amikor érezzük, hogy a baba a víz hőfokkülönbségét megérezte, lassú köröző mozdulattal a baba testét keverőkanálnak használva keverjük össze kétféle hőmérsékletű vizet. Ezáltal a megszokottnál hűvösebb, de a baba számára a hidegfolt után melegebbnek ható fürdővizet kapunk. Néhány nap alatt így 2-3 fokos hőmérséklet csökkenés is elérhető.

A foglalkozás havidíja: 8000,- Ft / gyermek. Ez minden hónap első szombatján fizetendő az oktatónak, a kísérők a belépőjegyek árát pedig alkalmanként belépéskor tudják megváltani személyenként 1300,- Ft –ért. Azok a szülők/kísérők akik nem vesznek részt a babaúszás foglalkozásokon, de megfigyelőként meg szeretnék nézni gyermeküket, nekik ingyen belépést biztosítunk az adott foglalkozás időtartama alatt.

A babához mindkét szülőt várjuk, testvéreknek „tesókedvezmény” jár. A havidíj az adott hónapra szól, ha nem tudnak a foglalkozáson részt venni, kérjük, jelezzék a megadott telefonszámokon, ebben az esetben pótlásra van lehetőség.

További információ: www.babauszas.hu

Ugrás az oldal tetejére